17 stvari zbog kojih sam zahvalna

Krajem godine svi imamo običaj da zastanemo i sumiramo 12 meseci iza nas. Šta smo ostvarili, šta nas je radovalo, šta je moglo da prođe bolje, gde smo dali sve od sebe, a gde smo mogli više…

Nisam želela da ovu godinu na blogu završim sa rečima o novim ciljevima i planovima koje imam, već da udahnem duboko, zastanem i iskreno razmislim o svemu onome što imam…  Trudim se da budem zahvalna svakog dana, jer se mala čuda dešavaju svuda oko nas, ako umemo da ih vidimo i cenimo.

U duhu nove godine koja nam stiže, ovo je 17 stvari na kojima sam beskrajno zahvalna:

1. Što imam moju Lenu Petru i što sam mama. Naša mezimica nam je donela toliko radosti i sreće u živote i promenila nas je na bolje.

2. Suprugu Milanu i našem braku. Naši usponi i padovi i sve ono kroz šta prolazimo zajedno, čini da budemo bolji i jači nego pre.

3. Svojim najboljim prijateljicama Ani, Ivani i Nađi, koje su uvek tu da me saslušaju, razumeju i podrže. Hvala vam što ste uvek tu i što ste pravi prijatelji!

4. Mojim roditeljima koji su uvek, uvek tu za mene. Oni su moji najveći fanovi i podrška i divni baka i deka.

IMG_3513

5. Svom poslovnom partneru, Nađi Jokanović, koja podržava moje ideje, iznova me tera da budem bolja i da pomeram svoje granice.

6. Mom Wannabe Magazine timu. Oni su posvećeni, kreativni, veseli i spremni da zasuku rukave kada je to potrebno! Srećna sam što sarađujem sa njima.

7. Što mogu da radim ono što volim. Znam da nemaju svi priliku da pretvore ono što najviše vole da rade u uspešnu karijeru, zato cenim sve, svaki trenutak moje karijere.

8. Što sam zdrava i vitalna. Iako imam mnogo više posla, a manje slobodnog vremena, nekako sam uspela da napravim kakav-takav balans kada su zdrav život i posao u pitanju i da se organizujem bolje nego pre.

8. Što imam prilike da putujem i upoznajem ovaj prelepi svet i različite ljude i kulture koje ga čine.

9. Zahvalna sam i kada kao odgovor dobijem „Ne“ – jer me to motiviše da budem bolja i da se trudim i radim više.

IMG_3547

10. Ljudima koji su me povredili ili razočarali jer su me naučili kako da oprostim i nastavim dalje.

11. Što sam zaposlena mama.

12. Što postoji online shopping jer ne volim gužve i čekanje u redovima.

13. Svim interesantnim ljudima koje sam upoznala i novim iskustvima koje sa doživela zbog posla kojim se bavim.

14. Što ponovo mogu da budem dete kada provodim vreme sa svojom kćerkom. Stalno izmišljam priče, pevam pesmice i plešem uz dečije melodije. I smejem se. Puno se smejem.

15. Što imam bezbedan i topao dom, šolju čaja ili čašu vina na kraju napornog dana.

16. Što imam ovaj kutak na internetu – blog i društvene mreže putem kojih mogu da budem u kontaktu sa vama i da delim svoje ideje, inspiracije i životne trenutke.

IMG_3520

17. Zahvalna sam VAMA. Svima vama koji pratite moj rad i blog, koji me podržavate, pišete i šaljete poruke. Vaša podrška i pozitivni komentari čine da budem srećna. Zahvalna sam što mogu da budem ono što jesam i što me takvu prihvatate. Time me motivišete svaki dan!

Sa željom da sačuvate sve ono zbog čega ste zahvalni, ali i da ostvarite sve ono što ste naumili, od srca vam želim srećnu Novu 2017. godinu.