5 načina kako se zagrejati ove zime kada živa u termometru padne ispod nule

Da li hladno vreme čini da se osećate pomalo depresivno? Zima samo što i zvanično nije stigla, a sa njom i hladno, vetrovito, ledeno vreme koje je užasno za sve osim za ostajanje u kući sa dobrom knjigom i šoljom tople čokolade.

Ukoliko nemate kamin, a većina nas ga nema, loša vest je da je ugradnja istog vrlo skupa. Dobra vest? Postoji mnogo stvari koje možemo da uradimo kako bismo proveli kvalitetno, toplo i ušuškano vreme kod kuće! Potrebno je samo malo truda!

IMG_0033

Otkrivam vam nekoliko mojih omiljenih aktivnosti:

1. Pronađite recept za savršenu toplu čokoladu i zaboravite na one iz kesice! Ne samo da će vam cela kuća mirisati već ćete se osećati kao da vas je neko ušuškao u čokoladni oblak! Ako napolju pada snega, užitak je još veći! Moj omiljeni recept možete pogledati ovde, a tu je i ova topla čokolada sa nutelom!

IMG_0043

2. Sledeći predlog nije nov, ali zima je zaista idealno vreme da se uz miris neke sveće, „sakrijete“ ispod par vunenih ćebadi i pročitate knjige koje već dugo čekaju na malo vašeg slobodnog vremena!

Već duže vreme želim da odvojim pročitam novu knjigu Sofije Amoruso, da saznam kako da izbacim sve one nepotrebne stvari iz životnog prostora uz pomoć ove knjige Meri Kondo, a tu je naravno još jedna mala gomila romana koji služe za razbibrigu!

IMG_0084

3. Napišite pismo. Ili novogodišnje čestitke. U doba društvenih mreža i Interneta svi su zaboravili na radost rukom pisanih poruka. Nema boljeg meseca za pisanje pisama od decembra i ledeog januara.

4. Probudite dete u sebi! Organizujte maratonsko gledanje Diznijevih crtaća ili neke druge porodične komedije. Zabava je zagarantovana, a ukoliko imate decu, biće oduševljeni!

IMG_0056

5. Pravite novogodišnje kolače! Toliko je starih bakinih recepata koje nisam isprobala i unapred se radujem hladnom vremenu baš zbog toga.

Savet plus:

Usled sve ove zabave, ne zaboravite da čuvate zdravlje. Na prelasku iz jeseni u zimu, prehlade, virusi i tegobe respiratornog sistema, nažalost, caruju! Prevencija i zaštita su zato ključni. Isla pastile su jedan vid odlične prevencije i moj izbor zaštite, jer čuvaju glasne žice, štite usnu duplju i grlo od bakterija i virusa, a pritom su i odličnog ukusa.

IMG_0122

Trenutno je u toku i nagradna igra na Instagramu u kojoj možete osvojiti Mona torbu! Sve što je potrebno da uradite je da se slikate sa pakovanjem Isla pastila i uz hashtag #IslaUvekSaVama postujete sliku na svoj otključani/otvoreni Instagram profil. To je jedini dozvoljeni hashtag, a tuđe/neautorske fotografije neće se računati, dok ostala pravila mogu da se pročitaju na stranici Biram zdravlje.

Konkurs traje do 30. decembra, a autore tri najlajkovanija posta biće nagrađeni sa po jednom kožnom Mona torbom, dok će naredna dva najlajkovanija posta osvojiti torbu za ručni prtljag, odnosno set Pupa šminke!

 

Kako vam se sviđaju moji predlozi? Imate li i vi neki za mene? Nestrpljivo čekam vaše komentare!