Citati u kojima se pronalazim

Da li i vi volite citate? Sve istinite, mudre i korisne stvari koje želite da podelite sa drugima, da im prenesete i ponudite ih kao svoje iskustvo, na savremen način plasiraju se pomoću citata. Kratko je, jasno, lepo spakovano, efektno i pamtljivo. To nije samo instant mudrost, koju diktira ubrzan tempo savremenog života, to je način koji je poznat odavno, kao narodne poslovice, izreke, mudre misli velikih ljudi, aforizmi. Kratka forma je uvek bila aktuelna, samo je menjala oblik, a danas ima i sliku i reč, pa sam rešila da vam predstavim neke od svojih omiljenih citata, na ovaj način:

1. “The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do”

Nekako svaka moja poslovna priča počinje konstatacijom od drugih: “To ne može!”. Naravno da može! Tu je zadovoljstvo koje donosi izazov. Nisu svi u stanju da ga prihvate, ali ko je spreman da rizikuje, zaslužio je i da trijumfuje. Hrabrost i veliki trud dolaze pre uživanja u postizanju nemogućeg.

nina2

2. “I don’t think of work as work and play as play. It’s all living.”

Za mene je posao stvarno deo životne slagalice i nemam nikada averziju od količine rada koju bi trebalo uložiti. Kad radite posao koji volite, vi ste kreativni, predani i stalno motivisani da smišljate nove i bolje načine. Zar ima lepše igre od toga?

nina8

3.”It’s not about ideas. It’s about making ideas happen.”

Svet je pun ideja i ja isto. Toliko toga bih želela da uradim, ali pitanje šta je od svega toga izvodljivo i šta će zaživeti i živeti. A za to je potrebno mnogo, mnogo, mnogo upornosti, mentalne snage i radnih sati.

nina5

4. “Life is short. Build stuff that matters.”

Ne zato što želite da vas pamte i da nešto ostane iza vas, nego zato što želite da budete ispunjeni i zadovoljni, da date smisao svom trajanju, bez obzira na njegov rok.

nina1

5. “I’m too busy working on my own grass, to notice if yours is greener.”

U ovom našem “medijskom/internet/modnom” poslu iz meni nepoznatih razloga SUJETA je prilično dominantni faktor. Zašto? Ne bih znala, jer je meni biznis uvek ispred mojih ličnih afiniteta i potreba. Smatram da nikada ne treba da se upoređujemo sa drugima – gubimo vreme i kolebamo se, trošimo energiju na zavist i osećanje niže vrednosti. Uvek ima boljih. Ali ako predano obrađujete svoj vrt, kad podignete glavu pa ugledate nečiji lepši i rascvetaniji, nećete biti poraženi, nego oduševljeni – jer tako možete i vi, samo ako nastavite da radite i trudite se.

nina7

6. “Define success on your own terms, achieve it by your own rules, and build a life you’re proud to live.”

INTEGRITET i autentičnost – budite ono što jeste, budite sve što možete da budete, na svoj način i po svojim pravilima. Ako vam se moda ne sviđa, izmislite novu.

nina3

7. If opportunity doesn’t knock, build a door.”

Mi ne zavisimo od okolnosti. Sami kreiramo svoju realnost, svojom voljom, hrabrošću, ambicijom, kreativnošću, svojom verom u sebe i svoje snove.

nina6

8. “Life isn’t about finding yourself, life is about creating yourself.”

Tražimo se kad smo izgubljeni. A stvarno pronalazimo sebe tek kad počnemo da radimo na sebi, da stvaramo najbolju verziju sebe, da postajemo ono što želimo da budemo.

nina4

Odelo i košulja: Tijana Žunić

Fotografije: Dragan Asanov

Pridružite mi se na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtubeu.