#familytime: Filmovi i crtaći koje najviše volimo da gledamo zajedno

Ovo doba godine, oko praznika, nekako je uvek posebno. Oseća se magija u vazduhu, mirišu pečeni kesteni, pucketa vatra u kaminu, kuća miriše na toplu čokoladu i kuvano vino, svetlucaju novogodišnji ukrasi, a kućom se prolama glasan dečiji smeh. Drugim rečima, cela ta atmosfera nas prosto zove da i mi odrasli ponovo budemo deca!

Baš zato, i pored velikog broja obaveza, biram da nađem malo više vremena za sebe i svoje mališane. Ušuškani ispod velikog, toplog ćebeta, okruženi kokicama i drugim nam omiljenim grickalicama, moja devojčica, dečak, suprug i ja, se upuštamo u priče o zarobljenim i uspavanim heroinama, pevamo zajedno sa Diznijevim princezama, putujemo kroz začarane ormane u hiljadu godinama zaleđenu zemlju Narnije, smejemo se smotanim Kung-Fu pandama i otkrivamo šta Deda Mraz radi drugih 364 dana u godini…

IMG_4846

U sav taj svet magije i avantura zapravo ulazimo vrlo jednostavno! Internet usluga HBO GO videa na zahtev je naša “ulaznica” koja nam omogućava gledanje ne samo Diznijevih crtaća i filmova za celu porodicu, već kada mališane smestimo na spavanje, na raspolaganju su nam i najpopularnije serije poput Igre prestola, ali i blokbaster filmovi. Ceo sadržaj HBO GO usluge možemo pogledati koliko god puta želimo, bilo kad i bilo gde – jer osim uobičajenih načina gledanja, HBO GO video na zahtev se može gledati i preko tableta i smart telefona, što je verujte fantastična zabava za najmlađe kada putujemo kolima!

Danas vam zato otkrivam nekoliko dečijih filmova i crtaća koje najviše volimo da gledamo zajedno, a koji će vam sigurno doneti tonu smeha i mnogo dobre zabave!

Deda Mraz

Savršen film za praznične dane, ispunjen magijom i zabavom! Da li ste se ikad pitali kako Deda Mraz dobija ovaj važan posao?! I šta radi drugim danima godine? Pogledajte zajedno film Deda Mraz i dobićete odgovore koji će vas iznenaditi! 

Razvedeni Skot Kelvin je zgrožen saznanjem da su njegova bivša žena i njen muž pokušali – bezuspešno – da saopšte njihovom šestogodišnjem sinu da Deda Mraz ne postoji. Međutim, kada na Badnje veče, Skot otkrije da ima neočekivanog posetioca na krovu i kada se aktuelni Deda Mraz uplaši i nestane, ostavljajući za sobom sanke sa osam irvasa i odelo sa instrukcijama za oblačenje ukoliko se njemu nešto desi. Skot uskače u ulogu Deda Mraza, putuje iznad grada ubacujući poklone kroz dimnjake, sve dok ne stigne na Severni pol i od grupe vilenjaka sazna da je sada on novi Deda Mraz.

1280_720 (2)

Čarli je ponosan na novi posao svog tate, iako je Skot ubeđen da sanja. Sve dok mu kosa ne postane bela, brada odbija da ostane obrijana, neobjašnjivo se ugoji i iznenada počne da gaji ljubav prema brzoj hrani… Sad kada je konačno prihvatio tu činjenicu, ostaje samo jedan problem: kako da sakrije tu tajnu od svoje sumnjičave porodice?

Lepotica i Zver

Predivna bajka i još poznatiji Diznijev animirani klasik, ove godine je dobio i svoju magičnu, igranu adaptaciju. Vaši mališani, a i vi sami, ćete ostati očarani čudesnim putovanjem Bel (Ema Votson), pametne, lepe i nezavisne mlade žene koja postaje zarobljenik Zveri (Den Stivens) u njegovom dvorcu. Uprkos strahovima, ona se sprijateljuje sa začaranim osobljem dvorca i pronalazi način da zaviri iza zastrašujuće spoljašnjosti Zveri! Da li će uspeti da pronađe dobru dušu pravog princa?

1280_720 (1)

Grozni ja

Moram da priznam, da koliko god puta gledamo ovaj crtać uvek me nasmeje i oraspoloži!  Grozni ja je priča o jednom od najvećih super-zloća na svetu, koji nailazi na najveći izazov u životu kada u njegov život ušetaju tri devojčice.

U srećnom prigradskom naselju, Gru je okružen armijom nestašnih malih i presmešnih podanika, koji mu pomažu da  sprovede najveću pljačku u istoriji sveta – da ukrade Mesec! Gru uživa u svemu što je opako. Naoružan arsenalom zrakova za smanjivanje i za smrzavanje i vozilima spremnim za borbu u zemlji i vazduhu, on uništava sve što mu se nađe na putu. Tačnije, sve dok se ne sretne sa neverovatnom voljom tri devojčice iz sirotišta koje na prvi pogled u njemu vide ono što niko ranije nije: Potencijalnog tatu.

1280_720

Drugari spasavaju Božić

Sa filmom u kom su glavni “glumci” psi – ne možete da pogrešite! Neodoljivi Diznijevi psi koji govore vode vas u čarobni svet Severnog pola i nateraće vas da poverujete u čuda. Kad Mala Šapa, neposlušni sin Mraza Šape, zaboravi pravo značenje praznika, ostali Drugari moraju da ga podsete da je pravi smisao božićnog duha ono što ne može da se zapakuje u kutiju ili veže mašnom. Otvorite poklon praznične radosti za vas i vašu porodicu uživajući u ovom uzbudljivom filmu koji je postao praznični klasik!

Sve ovo i još mnogo, mnogo toga vam je dostupno putem HBO GO usluge! Ako ste i vi spremni da ove zime obradujete svoju porodicu i najmlađe, tako što ćete zajedno gledati najlepše crtaće, serije i filmove, to možete učiniti već danas: usluga HBO GO je potpuno besplatna prvih mesec dana korišćenja, te je možete isprobati bez ugovorne obaveze! 

Nadam se da će vam se dopasti moje preporuke, a sa nestrpljenjem očekujem vaše!

 

Slike: HBOGo.rs