Ideja za uređenje bebine sobe

Drage moje moderne mame, još i pre nego što se Maksim rodio, počela sam da razmišljam o tome na koji način ću urediti sobu za bebu. Ideja je bila da negde pored odnosno blizu njegove sobe bude i moj mali, lepi kreativni studio u kojem ću moći da sprovedem u delo sve projekte kojima se bavim, a da opet budem “na dva koraka” od bebe.

Tako sam došla na ideju da potkrovlje kuće (koje do sada nikako nisam znala kako da uredim) iskoristim i za dečiju sobu i za kreativni studio, i tako sam počela da se bavim projektom “potkrovlje”. Kako sam osmišljajući taj prostor saznala mnogo toga što se života u potkrovlju tiče, odlučila sam da vam “razbijem” nekoliko mitova koji se najčešće dovode u vezu sa ovim delom kuće.

velux-krovni-prozori-i-roletne (2)

Na primer, mnogi će odmah reći da potkrovlje najčešće nije dovoljno osvetljeno, što je naravno veliki problem. I meni je svetlo prioritet, ali sam rešenje pronašla u VELUX krovnim prozorima. Oni su definitivno najbolji izbor i za vas jer obezbeđuju dovoljno svetlosti, a ne morate ni da razmišljate o tome koje je najbolje mesto za ugrađivanje krovnih prozora ili o tome da li će na kraju sve ispasti kako treba.

Prvo što sam pomislila bilo je – “Vau, strava! Rešeno!”, ali onda je došla nova dilema… Šta ako krovni prozori prokišnjavaju? Međutim, uz VELUX krovne prozore vam se to prosto ne može desiti! Dakle, za vaše potkrovlje obavezno izaberite prozore koji imaju i hidroizolaciju i termoizolaciju što garantuje da se prokišnjavanje neće desiti!

Problem u vezi sa potkrovljem je i taj što se veruje da je zimi jako hladno, dok je leti jako vruće. Prvenstveno, trebalo bi da obezbedite dobru izolaciju krova. Nakon toga, fokus ponovo ide na krovne prozore. VELUX krovni prozori sa termo tehnology sistemom koji odlično štite protiv vetra i hladnog vazduha su rešenje za sve brige, a kada je reč o letnjem periodu, moja preporuka je VELUX spoljna mrežica za zaštitu od toplote koja štiti od zagrevanja čak i do 73%! Moram da priznam da me je ovo spasilo budući da klima nikako ne prija deci, a uz VELUX spoljne mrežice za zaštitu od toplote vam ona neće biti ni potrebna!

mini-mouse

Na kraju, moram da pomenem i jedan simpatičan detalj koji je oduševio moju ćerkicu Lenu Petru. VELUX u svojoj ponudi ima i roletne za zamračenje koje ne propuštaju svetlost te omogućavaju da imate mrak u bilo koje doba dana, a osim toga, roletne na sebi imaju i Dizni motive koje su savršene za dečije sobe!