Inspirativni enterijeri: Pastel, potomak bele

Poslednjih nekoliko godina, renoviranje i opremanje kuća i stanova je donelo izvesne promene u savremeni dizajn enterijera. Najznačajnije promene su se desile projektovanjem stanova malih površina. Oni su imali odlučujući uticaj u pojavi i oblikovanju nameštaja minimalističkog stila ali i postavljanju bele boje na mesto na kome se i dalje nalazi, mesto prvog izbora svih dizajnera.

Savremeni dom ne okuplja samo pažljivo dizajniran nameštaj, već nastoji da bude što svetliji.

Prirodno svetlost je odučujući faktor u uređenju svakog prostora jer radikalno može promeniti percepciju okoline, zato se trudimo da ga ne ugušimo korišćenjem pogrešnih boja i komada jer će svetliji ambijenti uvek biti shvaćeni kao veći, prostraniji i svakako prijatniji.

moodboard white

ninamilan2

Iz ovog razloga, bela boja mora biti neizostavna pri oblikovanju prostora. Bela boja čini prostor svetlijim, stvara mir i vedru atmosferu. Ova boja je zaista poslala ključni element u kreiranju perfektnog doma.

moodboar blue

ninakolaz2 ninakolaz

Često se smatra da upotreba bele bez drugih boja ume da učini prostor hladnim. Umela bih da vas ubedim da je drugačije, ali to ćemo drugom prilikom. Za elegantan, a opet topao prostor predstavljam vam čari pastela.

moodboard pink

ninamilan3

”Ti odlučuješ dizajn. Ti biraš boju i raspoloženje… Ako ste depresivni, dodajte malo žute i odmah će vam biti bolje! ” Philippe Starck, dizajner

Pridružite mi se na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtubeu.

autor Kristina Ivanović