Instagram Makeup Trend: Disapproved

Da li je do proleća i lepog vremena, ili do nečeg nevezanog sa tim, ali u poslednje vreme kad god dođe još jedan makeup post na red, Marko i ja smo posebno inspirisani da to sve nekako zabojimo. Prošli put smo išli na hladnije tonove i kombinaciju sedefaste i mat plave, a ovaj put ostajemo na istoj strani spektra ali prelazimo na nešto topliju zelenu. Zelena nekada ume da iznenadi svojim potencijalima, pa sam bila nestrpljiva da vidim kako će to sve izgledati. Ipak, uprkos tome što ovom looku moram dati ogromne pluseve na 80’s vajb kojim odiše, i činjenici da mi se uvek dopada da probam nešto što je sasvim drugačije, moram da priznam da se osećam mnogo prijatnije i “svoje” u mojim bojama, to jest nijansama i tonovima na koje sam navikla, i da van isporbavanja, i igranja, definitivno nije nešto što bih nosila. U svakodnevnici svakako da ne, a za specijalne prilike još manje. Tako da sve u svemu, “zeleno, volim te zeleno”, na ovaj look teško da može da se primeni.

IMG_9486

Takođe, pored zelenih igrarija, ovaj put smo se potrudili da raskrinkamo Kardashian “betoniranje” lica, izbeljivanje podočnjaka do besvesti i termine kao što su baking, brightening i drugi. Već dugo mi nije jasno zašto deset slojeva na licu, da li je sve to baš neophodno, i s obzirom na to da je to sve Instagram i gotovo scenska šminka, kako to uopšte izgleda uživo, i zato sam zamolila Marka da mi pomogne u razumevanju toga šta je tako trendy izgledati isto kao ostale devojke. Ispostavlja se da je baš to, što mi je još teže da razumem. Savremeni kanonizovan model idealno lepog, koji svi besomučno ponavljaju iako za time nema ni najmanje potrebe. Ni jednoj ženi nije neophodno toliko šminke. Zaista.

Možda zvuči otrcano (mada duboko sam uverena da ništa nije otrcano ako stvarno veruješ u njega), ali ja još uvek tvrdim da su samopouzdanje, osmeh i ono što nosiš unutra najlepša šminka i najprivlačnija stvar, sa “bakingom” ili bez njega. I bez onog unutra, ništa nema poente. Mi biramo na čemu ćemo da radimo i kako, a šta će i u kojoj meri da bude samo šminka.

IMG_9502

Ukoliko imate predloge, pitanja na koja želite da odgovorimo, ili ideje šta je ono što biste želeli da saznate od nas, šta vas zbunjuje u makeup svetu, i više smo nego raspoloženi da čujemo sve. Pišite i vidimo se u nekom narednom videu, i možda sasvim novom izdanju.
Oh, i ne zaboravite na naš Instagram GIVEAWAY! Marko je spremio sjajne poklone, zašto da jedan od paketa ne bude baš tvoj?

IMG_0051