Instagram Makeup Trend: Sultry Makeup

U poslednje vreme mi je dosta zanimljivo da sa Markom istražujem beauty trendove koji su izuzetno popularni kako na društvenim mrežama tako i u realnom životu, i otkrivam koliko zapravo vremena, znanja i truda stoji iza toga, kao i da li je lako kao što na prvi pogled izgleda, i da li nam uopšte trebaju svi ti too much makeup momenti. Mislim da to pretežno dolazi iz toga što mi je u neverovatnoj meri iritantna činjenica koliko svi izgledaju identično, i što je najgore teže tome. I to baš danas, kada se s jedne strane autentičnost podržava i navodno ohrabruje, i u teoriji zaista možeš da budeš šta god poželiš, i da to bude okej, imamo neko more lica koja izgledaju isto. Prilično sam srećna što je modna industrija počela da se otvara jer mora se priznati da većina vodećih modela današnjice izgleda izuzetno autentično kada je sveukupan look u pitanju. Ipak, jasno je da se masovno to još uvek na kapira i da prolaze stvari koje su daleko od autentičnog.
U to ime, u najnovijem videu Marko i ja se bavimo makeup trendom koji je zavladao društvenim mrežama. Prvenstveno Instagramom, ali i šire, i kako stvari stoje došao je da ostane… barem još neko vreme.

IMG_2589

Počinjemo naopakim redosledom. S obzirom na to da su obrve posebno istaknute u ovom makeupu počeli smo upravo od njih. Sklad boje kose i obrva je za ovaj look izgleda potpuno nebitan, jer nije retkost da vidimo i devojke sa svetlom plavom kosom i tamnim, pretamnim obrvama. Precizne, nacrtane, baaš velike obrve. To je sve što imam da kažem na ovu temu. Od njih smo prešli dalje… što je duža obrva to je više prostora za senčenje oka što je izuzetno voljeno i popularno, i moram priznati da je taj deo lep i ima smisla, ako opet zanemarimo te džinovske obrve koje idu u paketu i koje su uprkos svemu često jedino što vidim na devojkama po gradu.

IMG_2622

Na kraju, ali za ovaj izgled definitivno ne i najmanje važno, što bi Marko rekao “betoniranje” lica. Pudera svih vrsta u nenormalnim količinama, contouring, hajlajteri, pa onda još malo pudera. Sve u svemu, maska, i iskreno, ma kako to potencijalno dobro izgledalo, ja za sve vreme šminkanja nisam mogla da se otmem utisku da je pod jedan, ovo toliko šminke da ja ne znam kako iko uspeva ovo da praktikuje češće od recimo jednom godišnje, a ne vidim ni zašto bi, i dva, da najozbiljnije imam masku i tendu od trepavica. Obrisane konture lica, nacrtane neke nove, kako se čini svačije. Da je vizuelno zavodljivo jeste svakako, ali da podržavam maskiranje ovog tipa, zaista ne mogu da kažem. Šminka je tu da istakne ono dobro što imamo i maaalo zakamuflira po neki nedostatak, ali nikako da nas pretvori u nešto što nismo.

Nedostaci su lepi, i kriv nos, i mala usta ili nešto treće su baš ono što nas čini jedinstvenim. Zašto to menjati? Biti ponosan na svoju posebnost…na kraju dana to je uvek poenta.

IMG_2614

I da, iskreno veoma me zanima šta vi mislite o ovom looku, kako vam se čini, jel zaista lepše ovako, tako da pišite. I kao i obično i više smo nego raspoloženi da isprobavamo trendove koje predložite, ili odgovorimo na pitanja koja vas muče,ili zbunjuju u makeup svetu.  Pišite, pitajte, tu smo!