Makeup: Drama Queen look

ninamakeup

Da li se i vama sa godinama menja način na koji se šminkate? Mislim da je neverovatno koliko se o šminkanju može novog naučiti svake sezone, koliko novih trendova i tehnika se pojavi, kao i proizvoda. Čini se kao nešto što se nikada do kraja ne može savladati u potpunosti, pogotovo ako je krajnji cilj da izgledate što lepše i privlačnije.

Sa nastankom magazina i raznim saradnjama sa make up brendovima, sve više sam počela da obraćam pažnju na šminku i tehnike šminkanja. Naravno tu su i brojna snimanja, gde sam svakodnevno u kontantu sa šminkom i profesionalnim šminkerima, a priznaćete da je to raj za žene koje vole make up.

Iz jedne takve situacije se desila i moja saradnja sa Markom Nikolićem, make up artistom za L’Oreal Paris. Marko i ja želimo da uradimo seriju raznih tutorijala u kojima će make up look-ovi biti moj stilski izbor.

Prvi tutorijal Marko je nazvao “Drama Queen” i kreće sa konturisanjem i pravljenjem jasnih i oštrih linija, kako bi se određeni delovi lica stavili u drugi plan. Zatim nanosi senku na oči u zemljanim tonovima sa zlatnim odsjajem, da bi istakao boju očiju. Senkom takođe dopunjuje i pojačava obrve i nastavlja sa senčenjem očiju. Crnim kreonom i maskarom ističe dodatno samo oko i nakon toga nanosi ajlajner. Opet se vraća na dodatno senčenje očiju, ovoga puta intenzivnijim zemljanim tonovima da bi još više naglasio oči. Za kraj optički povećava usne, konturisanjem olovkom tik iznad ivice usana i stavlja karmin.

Moj predlog je da pogledate video više puta, pogotovo deo koji se tiče konturisanja i senčenja očiju i da probate sve to da ponovite. Znam da je izvodljivo ako želite da uradite sve ovo sami!

Fotografije: Dragan Asanov

Pridružite mi se na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtubeu.