Moji favoriti sa 41. Belgrade Fashion Week-a

Pre par dana u Beogradu je uspešno završena još jedna Nedelja mode, a kao što smo već i navikli, i ovoga puta beogradska publika je imala priliku da uživa u kreativnom radu domaćih i regionalnih dizajnera, ali i brojim kvalitetnim sadržajima koja su pratila najznačajniju modnu manifestaciju u zemlji.

Veliki broj dizajnera prikazao je svoje kolekcije, a ove kolekcije su meni bile omiljene i ostavile su najjači utisak što zbog dizajna, upotrebljenih materijala i kreativnosti.

Ana Trošić Trajković je na ovoj nedelji mode predstavlia deo kolekcije Galaxy Hitchhiking koja je inspirisana romanom “Autostoperski vodič kroz galaksiju” britanskog autora Daglasa Adamsa. Ana je predstavila četiri modela i ostavila nas sa željom da vidimo više!

Anin rad karakterišu precizno definisane siluete, jarke i vesele boje i karakteristična forma. Ono što mi se posebno svidelo jeste činjenica da Ana pazi na svaki detalj i pravi poznavaoci ovog romana i mode, primetiće kako je mlada kreatorka savršeno uklopila detalje koji su u direktno aludiraju na Autostoperski vodič kroz galaksiju. Kada se spoje moda i mašta – dobra kolekcija ne može da izostane!

fashion week kolaz-2

Ako pratite moj blog, sigurno znate da izuzetno cenim i volim da nosim modele Tijane Žunić. Njena nova kolekcija ni ovoga puta nije razočarala, a namenjana je ženama koje su hrabre i senzualne i modu doživljavaju kao igru.

Takođe izdvojila bih i kolekciju mlade dizajnerke Bojane Jovetić, “Something About Her”, koja je istovremeno bila i romantična i vrlo smela. Bojana ima smisao da spaja nespojivo, te mi se posebno dopalo to što se u njenoj kolekciji može pronaći zaista veliki broj različitih komada koji se lako mogu poneti i kombinovati zavisnosti od raspoloženja i prilike.

Kolekciju inspirisanu sedamdestim godinama prošlog veka, predstavule su sestre Aleksandra i Jovana koje stoje iza brenda Zistakis. Iako je ova kolekcija mnogo izvan domena mog ličnog stila, izuzetno mi se dopalo to što su sestre kombinovale zanimljive detalje i kroz svoje modele pokazale izuzetnu mladalačku energiju i bunt! Treba nam više takvih dizajnera na domaćoj sceni.

I za kraj, Ana Ljubinković je ove godine učestvovala na humanitarnoj reviji, “Oboji u crveno. Svim srcem.”, zajedno sa još 16 renomiranih dizajnera, ali na mene je njen model Moon Queen ostavio izuzetno jak utisak!

Da li ste pratile Belgrade fashion week? Koja revija je na vas ostavile najviše utiska? Čekam vaše komentare!