Rough Vegan Green Sushi

Ako ste ljubitelji egzotike, a naročito specijaliteta koji nam dolaze iz japanske kuhinje, onda je sushi poslastica kojoj, baš kao i ja, ne možete da odolite. S obzirom na to da se ovaj specijalitet može pronaći u različitim oblicima i varijantama, imate potpunu slobodu da birate onu koja najviše odgovara vašem ukusu.

U razgovoru sa glavnim kuvarom Beogradskog keteringa, otkrila sam novu varijantu sušija i otkrivam kako da, u kućnoj varijanti, napravite Rough Vegan Green Sushi. Divne fotografije su delo Dragana Asanova i uhvaćene su vrlo spontano.

Neophodni sastojci su: rukola, cikorija, đumbir, vlašac, grašak klice, tikvice i med sa susamom.

sushi ninamilan (1) sushi ninamilan (2) sushi ninamilan (3)

Kako se priprema? Tikvice isecite na tanke šnite, a klice graška i cikoriju isecite na štapiće. Umesto bambusa, kao podložak za suši koristite tikvice, tako što ćete ih naređati jednu na drugu, a potom na njih, po sredini, staviti mešavinu rukole, vlašca i malo đumbira. Preko rukole najpre stavite štapiće cikorije, a potom i listiće.

sushi ninamilan (4)

sushi ninamilan (5) sushi ninamilan (6) sushi ninamilan (7)

Polako počnite sa zamotavanjem sushija, a da vam se podloga od tikvica ne bi raspala, koristite nož da biste je učvrstili. Smesu lagano vraćajte unutra i stisnite, kako bi se podloga prekrila novim slojem. Čvrsto zamotajte ostatak, a kada dođete do praznog dela, rub navlažite vodom i zalepite za ostatak rolade. Oštrim nožem narežite sushi na kolutiće, naređajte ih na tanjir ili neku drugu podlogu i dodajte, po ukusu, kombinaciju meda i susama, kako bi vaš sushi dobio još slasniju notu.

sushi ninamilan (8) sushi ninamilan (9) sushi ninamilan (10) sushi ninamilan (11) sushi ninamilan (12)

Priznaćete da izgleda baš ukusno i pritom je i dekorativno. Hvala još jednom Beogradskom keteringu i našem Draganu!

Pridružite mi se na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Youtubeu.