Summer Glow Look

Iako smo kalendarski još nekih dobrih 10 dana udaljeni od zvaničnog leta, temperature nam govore da je ono već i te kako tu, pa i modno i kada je šminka u pitanju prirodno posežemo za što lakšim, svetlijim i prirodnijim nijansama. Baš zato smo se za ovaj video Marko i ja opredelili za look koji smo nazvali letnji sjaj iliti Summer Glow.

IMG_6144

Suprotno prethodnim videima i našim eksperimentisanjima sa tonama slojeva, hajlajtera, prvog drugog i petog pudera, ovaj put samo lako, samo svedeno je naša zvezda vodilja. Sve i da nisu ovolike vrućine, iskrena da budem teško da bih još jednom podnela ono cementiranje, a pogotovo na ovim temperaturama. Kada dođe zlatna trojka poznata kao jun, jul, avgust, sve što imamo je manjak strpljenja i višak potrebe za lakoćom i slobodom, u svakom smislu.

A šta je drugo sinonim za slobodu, ako ne miris mora, vetar u kosi i lagana preplanulost? Šetnja po plaži do duboko u noć jer su sve obaveze stavljenje na off i jednostavno nam se može… ili prva jutarnja kafa na terasi koju možeš da piješ i dva sata ako želiš, umesto svakodnevne brzine i ludila. Zato je jako bitno za letnje lookove da mogu brzo i efikasno da budu gotovi. I da je osećaj lagan. Jer treba da podsete baš na te dane odmora čak i kada oni nisu tu. Na lepotu prirodnosti, i ono za šta u engleskom postoji predivan izraz “kissed by the sun”.

IMG_6149 (1)

Upravo to je i cela ideja našeg današnjeg looka… izgledati kao bez šminke. Tonirana krema sa mirisom breskve umesto pudera, malo tečnog hajlajtera na delove lica po želi, maskara i karmin koji je po svojoj teksturi između lip balma i karmina, lagan i ne lepi se. To je sve! Sa ovakvom šminkom možete i na plažu kao i u toplu letnju noć. Nema brige o tome da li se nešto odlepilo, razmuljalo, ispralo… Šminka svedena na apsolutni minimum, i leto na maksimumu može da počne. Ukoliko generalno nosite manje šminke onda znate i same koliko je oslobađajuće svesti paletu na na njen minimum. A ukoliko ne, pa .. leto je prava prilika da se oslobodite i isprobate nešto novo, lagano i osvežavajuće.

Vidimo se opet uskoro sa drugim lookom, a do tada  nam pišite. Kao što znate, tu smo za sve predloge i ideje, i radujemo se da čujemo šta imate zanimljivo da predložite!