VVLOVERED x Lena Petra Girlswear

Volim saradnje. To je prva stvar koju imam da vam kažem. Volim ih jer je to ono jedino pravo, to je deljenje energije, to je to što ne radiš samo za sebe, ne brineš o svom individualnom uspehu nego o zajedničkom. Misliš na sebe i drugog paralelno i deliš i uspeh i neuspeh, sve sa idejom zajedničkog cilja. I drugačije je biti kreativan u množini. Solo kreativnost je nadahnuće i inspiracija, zajednički rad je već nešto drugo… vatromet.

6

4

Kad malo bolje razmislim, nije ni čudo što su najbolji radovi uvek produkt nekog timskog rada jer kada se više genijalnih umova ukrsti tu više nema prostora ni za sujetu, ni za “čija je ideja bolja?”, i da li je od moje ili tvoje sve počelo, nego sve postaje ujednačen ritam, presipanje, udvajanje, preplitanje i na kraju uvek nastane čudo. Osim ako se ne poklopiš sa svojim partnerom u inspiraciji ali to se skoro nikada ne događa. Jer se kreativni umovi prepoznaju u startu ili nikad. Vibriraju istim frekvencijama i kad se jednom sa nekom “ukačiš” to je obično TO. Kao kada Picasso dizajnira kostime za balet na kompoziciju Erika Satija, ili zašto se Diaghilev oduševio Coco Chanel i počeo sa njom da sarađuje, ili Elsa Schiaparelli i Dali i njihove male i velike magije. A da ne govorim o mnogo svežijim saradnjama recimo Louis Vuitton X Jeff Koons, ili Calvin Klein kolekcija nastala u saradnji sa Andy Warhol fondacijom.

3

Naravno, one lične su mi sasvim jasno najdraže  zato što znam šta sam i koliko u njih uložila, i uvek budem dosta sentimentalna i danas kada pogledam na sve one iz prošlosti u kojima sam učestvovala, a sasvim nestvarno srećna kada pomislim na sve one koje tek dolaze, i ponosna na one koje jesu.

Kao na primer ova koju sam želela da podelim sa vama. VVELOVERED je zaista eksplodirao prošle godine kao modni brend koji je doneo veliko osveženje našoj modnoj sceni i dizajnerski i vizuelno, a Lena Petra Girlswear je od naše intimne ideje i zamisli za jako kratko vreme postala brend za decu kome se mnoge mame okreću jer znaju da će naći kvalitet i kreativnost u jednom.
Na ovom snimanju i projektu odeće za decu smo radili zajedno, i divno se zabavljali i verovatno ćemo tek, jer ideje samo naviru… i odmah da vam kažem… jedva čekam!

1