#healtylife: Chia puding sa voćem

Drage mame, da li je i vama teško da se vratite na staru kilažu nakon trudnoće i porođaja?! Ja sam se u drugoj trudnoći ugojila čak 25 kilograma, ali sada kada je Maksim malo porastao, rešila sam da najzad objavim rat tom “višku”! Već neko vreme unazad vodim računa o ishrani, redovno treniram (trčim ili plivam) i zaista sam rešena u tome da svoju figuru dovedem do savršenstva. Za pomoć sam se obratila endokrinologu (ne želim više ništa da prepuštam slučaju) i zato i verujem da nema odustajanja – sad ili nikad! :) Da, da, tako ja motivišem sebe, a nadam se i vas!

Uglavnom, s obzirom na to da sam u poslednje vreme postala prilično opsednuta zdravim (ali zaista ukusnim!) receptima, rešila sam da sa vama danas podelim jedan od omiljenih, a reč je o zdravom i slasnom slatkišu, chia pudingu sa voćem. Psst, sprema se za svega nekoliko minuta!

chia1

Dakle, ovu poslasticu je zaista lako pripremiti – pomešajte 300 ml kokosovog mleka (ili mleka po izboru) sa 3 kašike chia semenki i 2 kašike meda (ili agava sirupa). U ovu smesu možete da dodate voće po želji (borovnice, maline, pomorandžu, koštunjavo voće). Dobro promešajte sve sastojke, poklopite i odložite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Pre posluživanja dekorišite voćem koje ste koristili za pripremu pudinga i to je to! Njam!

chia2

Da li ste do sada isprobali neki sličan recept? U kom “obliku” vi volite da jedete chia seme? Očekujem vaše predloge zdravih i ukusnih zalogaja!

Photo: WANNABE MEDIA